Home  Contact & Tips  Ander Werk  Uitgaves  Over Mij
 Oké, er was nog heel wat werk aan de winkel, maar hij was in ieder geval best aardig. Soms. Als hij niet te veel zeurde over insecten en mammoeten en zo. ‘Dus, zeg het maar, mevrouw,’ zei Scott, terwijl hij naar het kastje gebaarde.
PREVIEW NERGENS
 Hoofdstuk 15 Toen Nathalie met natte haren uit de bad- kamer stapte, probeerde Scott een tafel vol met eten voor zich te zien. ‘En? Lukt het?’ ‘Voor geen meter.’ ‘En in de keukenkastjes?’ ‘Niets.’ ‘De koelkast?’ ‘Ook leeg.’ Nathalie bond haar haar bij elkaar met een elastiekje en liep naar de koelkast. Die was inderdaad hele- maal leeg.
 ‘Ook vreemd, hij staat wel aan. Waarom zou je een koelkast aanzetten als je er toch niets in legt?’ ‘Balen zeg, ik had net zo’n zin in een groot glas melk.’
Nathalie proestte het uit. ‘Melk? Is dat het beste wat je kan bedenken?’
Ze wierp nog een blik in de koelkast en gooide de deur dicht. Maar toen verstijfde ze. Had ze dat nou goed gezien?
Ze trok de deur weer open. ‘Er is niets lekkerder dan een groot glas koude melk bij het ontbijt,’ ging Scott vanaf de bank onverstoorbaar verder.
Nathalie antwoordde niet. Ze was met stomheid geslagen. In de deur van de koelkast stond een pak melk. Ze stak voorzichtig haar hand uit. De kou
trok direct in haar vingertoppen toen ze het pak aanraakte. Zwijgend staarde ze ernaar. Deze wereld werd steeds vreemder.
Scott was inmiddels opgestaan. ‘Zullen we dan maar op zoek gaan naar een supermarkt?’ Nathalie grinnikte. ‘Ik denk niet dat dat nog nodig is. Wat wil je als ontbijt?’
‘Ehm… nou, een gebakken ei met spek zou er wel ingaan.’ In het onderste laatje van de koelkast lagen op- eens een ei en een pakje ontbijtspek. Nathalie hapte naar adem. ‘Wat?’ vroeg Scott toen hij haar gezicht zag.
Nathalie deed de koelkast wat verder open. ‘Kijk zelf maar.’ ‘Hé! Hij was leeg!’ Nathalie knikte. Met een triomfantelijke grijns zei ze:
’Ik lust eigenlijk wel een hotdog.’ Nu hapte ook Scott naar adem.
‘Probeer het ook maar eens. Is er nog iets wat je graag zou willen?’
 Scott boog voorover en zei nadrukkelijk tegen de koelkast: ‘Een bakje komkommersalade graag.’ Op de bovenste plank verscheen zijn bestelling. Nathalie sloeg hem hard op zijn rug en lachte: ‘Dit is te gek! Zou dat met de kastjes ook werken?’ ‘Laten we het proberen.’ Ze stonden op en gingen met z’n tweeën voor het eerste keukenkastje staan. ‘Eh… misschien een stokbrood?’ opperde Scott voorzichtig. Hij opende het kastje en jawel, daar lag een heerlijk geurend stokbrood op hem te wachten.
‘ Ik lust eigenlijk wel een Engels ontbijt, zou je dat ook kunnen krijgen?’ vroeg Nathalie zich af. Ze keek hoopvol in het kastje, maar er gebeurde niets. ‘Ik denk dat we het wel zelf moeten klaarmaken. Mijn ei met spek ligt ook in de koelkast.’ ‘Jammer.’
‘Zeg maar wat je wilt, dan maak ik het wel klaar,’ zei Scott. ‘Aah, dat is lief van je,’ zei Nathalie. En ze meende het nog ook. Die Scott viel eigenlijk best mee.
‘Dat Engelse ontbijt komt morgen wel. Ehm… een hotdog heb ik al, maar wat ketchup en mayo erbij is wel lekker. En een tosti graag.’
‘En peper en zout voor over mijn ei,’ voegde Scott er snel aan toe. Hij pakte de ingrediënten uit het kast- je en ging aan de slag.
Niet veel later zaten ze tegenover elkaar te genieten van hun eerste ontbijt in Nergens.
Op dit moment is Nergens alleen verkrijgbaar op het Boekenfestijn. Maar er wordt aan een nieuwe uitgave gewerkt! Er zijn zelfs ideeën voor een vervolg! Houd de website, Facebook, Twitter en/of Instagram in de gaten voor nieuws hierover!
© Tamara Geraeds